badge

Tuesday, March 29, 2016

we were young

we are not getting any younger.
but age does not matter.


intelligence and experience of a mature person... matters.














cheers,
from the melbourne squad

Sunday, March 27, 2016

teeth scaling with jakarta smile

hello, hello!
today's post will be a little bit different since i'll be using my mother tongue, which is none other than INDONESIAN! i hope you enjoy it still!


so, sebelum aku mulai, let me ask you a quick question,
sudahkah kamu tersenyum hari ini?

tau gak sih? kalau sebuah senyuman dapat membawakan postif aura untuk mood kamu dan orang-orang sekitarmu? gak cuma itu, senyum juga bisa mengurangi stress, menguatkan daya imun dan as simple as making you look more attractive! oh la la!

sejujurnya, aku sering tersenyum - walau jarang terlihat di foto-foto, tapi menurutku senyuman mempunyai kekuatan yang sangat besar untuk mengubah dunia. sekali kamu tersenyum dan membawa kebahagiaan kepada orang lain, senyuman itu mewabah.
coba tanyakan pada dirimu sendiri, bukankah kamu lebih senang lihat orang tersenyum daripada marah-marah?

well, we can always make the world a better place, right?

nah sayangnya, akhir-akhir ini aku merasa kurang pede tersenyum karena alasan kuno. saat suatu hari aku bercermin, OH NO! aku men-detect karang gigi dan noda hitam yang menempel pekat di gigiku. hiks, senyumku tak lagi cantik dong?

untuk mengembalikan confidence-ku untuk tersenyum, aku memutuskan untuk pergi ke dental clinic to let them fix my teeth. akhirnya aku tertarik untuk mencoba service dari Jakarta Smile yang menarik dan terpercaya. tanpa pikir panjang aku langsung book service mereka untuk teeth scaling & whitening (yang akan aku review di next post) dan what i received was beyond my expectation! serius deh!



nah, untuk kamu yang penasaran sama experience aku dengan Jakarta Smile, yuk intip recap dan review spesial untuk kamu!

PART ONE: TEETH SCALING

enjoy!




hari ini aku mampir ke Jakarta Smile yang berlokasi di Plaza Atrium.
tempatnya cukup strategis dan karena berada di dalam mall, everything is more convenient.





tampang sedih karena senyumnya belum bisa all-out!
i just couldn't wait for my dental care!


dibantu dengan Dr. Gabriella Regina yang super ramah, aku dijelasin dulu hal-hal simpel mengenai service hari ini. kali ini aku pingin banget coba "teeth whitening" karena mencerahkan warna gigi bisa bikin pede aku naik berkali-kali lipat (apalagi kalau lagi #ootd)! dengan harga yang sangat ramah di kantong dan juga alat-alat Jakarta Smile yang lengkap bikin aku makin semangat untuk proses whitening hari ini!


"duh dok, mau dong giginya seputih dokter. ketawanya bisa puas banget ;)"





sebelum memulai proses teeth whitening, dokter memberikanku saran untuk melakukan proses scaling terlebih dahulu, alias membersihkan karang gigi dan noda hitam di gigi untuk memberikan hasil yang maksimal.
oh yes! aku langsung sangat setuju karena itulah masalah utama yang lagi aku perdebatkan sekarang huhu.
gigi hitam dan berkarang, oh no :(






see?

ini nih alasan utama yang gak bisa bikin aku tertawa lepas.
ternyata, noda hitam ini muncul karena seringnya mengkonsumsi minuman "berwarna" seperti kopi dan teh. rokok pun sangat berpengaruh loh! karang gigi juga muncul karena banyak sisa-sisa makanan yang gak bisa dihilangkan dengan gosok gigi - dan akhirnya mengendap di sisi gusi dan gigi. oh no ;'(

nah, untuk menjaga kebersihan dan perawatan gigi, dokter menyarankan aku untuk scaling gigi 2 kali setahun!
oh, gitu toh resepnya, aye aye captain!



setelah mengecek isi dari gigiku yang super ugly, dokter lagi mencari warna yang tepat untuk "current colour" gigi aku sekarang, supaya dapat di compare dengan tepat setelah perawatan.

ih, jadi makin gak sabar!





jadi ini nih, initial colour gigiku, C2!
mark that, folks!



nah, beralih lah kita ke proses scaling nya sendiri.
prosesnya sendiri gak berlangsung lama, sekitar 45 menit - 1 jam an. karena karang aku tebal dan udah lama gak perawatan, it takes longer than the usual treatment. rasanya sedikit ngilu-ngilu gimana gitu, tapi aku berhasil menahannya dengan penuh penantian "gigi gue bakal bagus! senyum gue jadi cantik!"



SOOOO, TA-DA!
bisa dilihat sendiri hasil setelah scaling!
foto dua diatas adalah kondisi gigi bagian atas dan bawah sebelum perawatan
dan yang dibawahnya adalah hasil perawatan scaling.
I AM SO SATISFIED!
gigiku kinclong tanpa karang & juga noda, nah setelah teeth scaling, baru deh kita bisa move on ke proses teeth whitening (yang akan jadi super maksimal!)


naaah, sampai disini dulu ya review ku untuk TEETH SCALINGnya!

untuk more detail mengenai TEETH WHITENING, tunggu di post berikutnya ya!

STAY TUNED ;)

cheers,
sartob

Monday, March 14, 2016

lactacyd: white intimate

WHAT IS LACTACYD?

Lactacyd is a feminine hygiene specialist that women feel close to and trust.
they are dedicated to innovate intimating care products to support women at different stages of life, from all walks of life.



WHY CHOOSE LACTACYD?

1. Lactacyd White Intimate is the only intimate hygiene care that is clinically proven to brighten up your V-friend in 4 weeks!

2. it is enriched with natural ingredients including plant based Actipone-B and marine based Algowhite

3. special formulation of natural milk lactoserum and lactic acid maintains pH balance of your V-friend

4. Lactacyd has been dermatologically tested safe to be used every day














"sweat and excessive friction from tight clothing can darken the skin around the intimate area, causing self-consciousness, decreased confidence or intimacy inhibition" said Dr. Ling from today's talkshow with Lactacyd.

that made me realised the real reason of my concern nowadays.
i like wearing tight pants or skirts to accentuate my lower body part, but because of my work that might requires a lot of movements, i forgot the importance of "space" for my V-friend (let's call her Vay-vay from now on); which leads to an ugly tan colour of her appearance.

"Lactacyd Whiten Intimate is the fist natural and safe whitening feminine wash, and is enriched with natural ingredients for maximum whitening effect" the doctor continued.




honestly, i was an user of Lactacyd before coming to the talkshow but i prevented using the other variants of Lactacyd other than the original one. i always thought that they are quite dangerous and not suitable due to various formula; that i don't understand - are all mixed in.

but during the talkshow, they mentioned that Lactacyd White Intimate has been tested clinically and it can help mantaining the pH balance of Vay-Vay to keep her healthy.
so, why not giving it a chance?



they had an ootd competition as well, which is uber exciting.
but i just decided not to join because i am a shy-shy cat person ;p














and so i decided to give Lactacyd White Intimate a chance, and here comes my honest opinion (and review!)





my simple reason of using Lactacyd White Intimate is because i felt extremely NOT confident when having my period.
i declined sitting close to a person and refused to sit on the floor during those times because (let's be honest) the smell is just not right!
instead of using ordinary soap, i started using Lactacyd White Intimate and it was refreshing :)
in instant, my worry goes away and i am pretty confident with the freshness of my Vay-vay


having to brighten our intimate are as Lactacyd White Intimate's advantage made me wonder its true power. my wish to wear bikini is no longer a wish! yeay!
i had problems with my dark skin. not the overall dark skin, but specifically in my V area. as mentioned above, i was the type to use tight pants around and ignored the fact that it may darken the skin of my intimate area. also, as i shaved the jungle down below; it reacts and became a whole dark pit of hell.
and so i never wanted to wear a bikini, although i've been wanting to wear one.

so, long story short,
after using this ah-ma-zing product twice a day in 4 weeks (and a beet-more days because i didn't exactly measure it by 20 days) it eventually turn my Vay-vay from a dark cave to the entrance of heaven (lol, i exaggerated a bit in here).
i couldn't really grab a snap to picture the difference (duh! of course) but it really improved.
it doesn't really turn into a shocking-bright colour, but it just didn't look "depress" anymore.
not just the outside look, but i personally felt more fresh & confident while using Lactacyd White Intimate.








when i have activities outside, i couldn't really wash my Vay-vay with soap or anything; but with this small pack Lactacyd or Lactacyd Feminine Wipes i am rest assured.






so, what else are you waiting for?



get your Lactacyd now!
#provenselfv

cheers,
sartob